Op donderdag 2 maart was het weer zover: met ons team van TestCoders Noord kwamen we bijeen voor een Google-dag. Deze keer stond het volop in teken van de tool Playwright.

Playwright wordt binnen de testwereld al steeds meer gebruikt omdat het een aantal voordelen biedt ten opzichte van andere populaire test tools. Paar voorbeelden:

▶ Playwright ondersteunt alle populaire browsers, incl. Webkit gebaseerde browsers zoals Safari. Uniek daarbij is dat Playwright de testen op al die browsers tegelijk kan draaien (ipv 1-voor-1 testen op alle browsers)
▶ Playwright heeft native support voor iFrames en werkt ook met shadow DOM. Wel zo handig tegenwoordig met al die dynamische content wat in eerste instantie niet zichtbaar is op de pagina
▶ Je kunt soft-assertions gebruiken in Playwright. Soms wil je als een test faalt, dat er wel doorgetest moet worden in plaats van dat de hele test wordt afgebroken met een enkele fout. Dit kun je inbouwen: er wordt aangegeven dat een test is gefaald maar ondertussen wordt er wel doorgetest.

En dat zijn nog maar enkele van de voordelen. Dan zijn we nog niet eens begonnen over de krachtige rapportage mogelijkheden die zijn ingebouwd of dat je zelf kunt kiezen welke programmeertaal je wil gebruiken om de testen in te bouwen.

Enkele van onze collega’s kunnen bij hun huidige opdracht de opgedane kennis gelijk in de praktijk toepassen. Bij de rest zal het in de komende tijd vast ook van pas komen 😁

Op naar de volgende Google-dag!