Werken bij TestCoders

Vacature Test Automation Engineer (Groningen en Utrecht)

Wat we zoeken

Een typische TestCoder is een versneller, kennisdeler en pleziermaker. Voor onze vestigingen in Groningen en Utrecht zoeken we professionals die dol zijn op (test)automatisering, kennis graag met anderen delen en die zowel tijdens als na het werk graag plezier met elkaar maken. Je krijgt de kans om je ervaring toe te passen en uit te breiden bij een gevarieerd aanbod van klanten in diverse sectoren.

Door onze focus op testautomatisering en de naam die we daarmee hebben opgebouwd, krijgen we vaak hele toffe opdrachten. Bijvoorbeeld een rol als testautomatiseerder in een scrumteam waarbij je een eigen testautomatisering framework en CI/CD pipelines opzet, of een consultancyklus waarbij je andere testers/developers in verschillende teams helpt met hun testautomatisering.

Jouw profiel

Wat we bieden

Er zijn veel bedrijven die ‘iets’ met testautomatisering doen, maar er zijn er maar weinig die zich daar echt in specialiseren. Bij TestCoders richten we ons op Next Level Test Automation. Maar wat houdt dat in?

 • Een grote stap voorwaarts in jouw vakgebied; Bij ons werken alleen maar test automation engineers van wie je heel veel kan leren tijdens kennissessies, coding challenges en onze innovatiedagen. We nemen alleen technische opdrachten aan waarbij jíj wordt uitgedaagd om je verder te ontwikkelen.
 • Echte specialisten hebben een visie en delen hun kennis. Bij TestCoders hanteren we een vooruitstrevende visie op testautomatisering en organiseren we zowel intern als extern ieder jaar vele kennissessies, MeetUps, workshops etc.
 • Wij geloven in ‘Automate everything‘. Niet als doel op zich, maar wel als middel om klanten te helpen om kwalitatief goede software zo snel mogelijk in gebruik te kunnen nemen. Onze mensen richten zich daarom ook op andere automatiseringstaken , zoals applicatiecode schrijven en deployments automatiseren.

Oké, wat we doen is je nu wel duidelijk. Maar wat kun je verder nog van ons verwachten? We beloven plechtig dat we per vestiging nooit groter zullen groeien dan 25 man. Door klein te blijven behouden we onze persoonlijke aanpak, voel jij je thuis bij je collega’s die je goed kent en hebben we weinig kosten voor overhead. Voordelen waar jij van profiteert!

Zeggenschap waarderen we ook binnen TestCoders. Initiatief wordt op prijs gesteld, ideeën om het werken bij ons beter en leuker te maken zijn welkom. Maar nog belangrijker is dat jij zelf bepaalt of je een opdracht aanneemt of niet en de baas bent over je eigen studiebudget. Sparren kan natuurlijk altijd, maar jij weet zelf wel wat goed is voor jouw ontwikkeling.

Als werkgever nemen we onze verantwoordelijkheid voor mens, milieu en maatschappij. We zorgen goed voor elkaar, willen we onze impact op de planeet zo laag mogelijk houden en leveren we een positieve bijdrage aan onze maatschappij. Wat dat voor jou betekent, lees je hier.

En dan de fun-factor. Thuis een beetje gamen of Netflixen doen we allemaal graag op z’n tijd, maar we vinden het ook héél leuk om met collega’s na het werk te ontspannen en lol te hebben. Dus uitnodigingen voor uitjes in de categorie bowling, boulderen, quad rijden, wijnproeverij, escape room, mountainbiken zie je bij ons regelmatig voorbij komen. In januari gaan we ieder jaar op wintersport en voor onze jaarlijkse zomer-BBQ en het befaamde TestCoders weekend nodigen we ook je partner en eventuele kinderen uit. Die partners krijgen van ons trouwens ook een cadeautje voor hun verjaardag, maar hou dat nog maar even achter als verrassing…

Onze arbeidsvoorwaarden

 • Contract voor onbepaalde tijd voor 32, 36 of 40 uur
 • Goed salaris
 • 25% winstdeling waarvan 3.000 Euro gegarandeerd (bonus vestiging Midden was in 2021 en 2022 10.000 Euro gemiddeld p.p.)
 • 8% vakantiegeld
 • 3.000 Euro studiebudget
 • Budget voor lease-auto of eigen vervoer/OV
 • TestCoders betaalt 2/3 van jouw pensioenpremie
 • 8 studie- en innovatiedagen
 • Onbeperkt budget voor laptop
 • Telefoonabonnement tot 50 Euro per maand vergoed
 • Ruimte voor vrijwilligerswerk
 • Budget voor verduurzaming van je woning

Sollicitatieprocedure - wat kun je verwachten?

Een sollicitatie bij TestCoders bestaat uit de volgende stappen:

1. Eerst heb je een goed gesprek met de directeur van de vestiging van jouw keuze.

2. Zien we beiden voldoende aanknopingspunten, dan mag je aan de slag met onze casus. Voor een applicatie die we zelf hebben ontwikkeld, vragen we je om in eigen tijd een Proof of Concept testautomatisering op te zetten, waarbij je zelf mag kiezen op welk niveau je dit doet (GUI, integratie, unit) en welke tool/taal je hierbij gebruikt. Benieuwd naar deze casus? Neem dan alvast een kijkje op onze Github pagina.

3. In een gesprek met 2 professionals van TestCoders licht jij je keuze en je uitwerking toe, krijg je van ons eerlijke en opbouwende feedback en kun jij al je vragen stellen aan de 2 toekomstige collega’s. Zo krijg je een goed beeld van hoe het is om een TestCoder te zijn.

4. Binnen een dag na dit 2e gesprek koppelen we onze indruk telefonisch aan jou terug en als we je een aanbieding doen, ontvang je die nog dezelfde dag.

5. Accepteer je onze aanbieding, dan maken we een afspraak bij jou thuis om het contract te ondertekenen en gaan we daarna alles in gang zetten om er een onvergetelijke tijd van te maken!

Word jij onze nieuwe collega?

 • Max. bestandsgrootte: 32 MB.