Het idee voor de oprichting van TestCoders ontstond begin 2017. Zusterbedrijf deTesters bestond op dat moment uit 20 senior testautomatiseerders. Omdat we geloven in de kracht van relatief kleine, persoonlijke bedrijven én omdat we medior professionals ook een kans wilden bieden, is de nieuwe club TestCoders opgericht. Voor ‘testers who can code’. We bestaan inmiddels ruim 5 jaar en hebben sinds de oprichting al een hoop hoogtepunten beleefd.

18 oktober 2023 - Recordopkomst MeetUp TestCoders Noord

Het is alweer een jaar geleden dat we begonnen zijn met het geven van MeetUps in de Mediacentrale, waar ons TestCoders Noord kantoor is gevestigd.
Dit keer werd er geen presentatie, maar een workshop gehouden. Door niemand minder dan Bas Dijkstra gingen we test automation code verbeteren aan de hand van objectgeoriënteerde programmeerprincipes.
Steeds meer test automation engineers vanuit allerlei organisaties weten onze MeetUps te vinden en het maakt ons trots om te zeggen dat de MeetUp van gisteren de best bezochte MeetUp vanuit TestCoders Noord was tot nu toe!

Veel verschillende organisaties waren aanwezig, waaronder een aantal van onze klanten. Denk aan: RDW, DICTU (MinEZ&K), DUO, CJIB, IBM, TKP Pensioen, Gemeente Groningen en nog meer.

MeetUp met Bas Dijkstra

15 t/m 17 september 2023 - Teamuitje naar de Belgische Ardennen

Een paar weken geleden zijn we met een deel van ons TestCoders Noord team een weekendje weg geweest. Bestemming: de Belgische Ardennen 🌄 ! En wat doe je dan als je daar bent? Natuurlijk gingen we grotten bezoeken, veel lekker eten en drinken (het weer was goed dus de BBQ ging uiteraard aan) maar het hoogtepunt was toch wel scheuren op deze quads door de bossen en weilanden.

Mooi weekend gehad vol goede gesprekken. Next up: onze MeetUp op 18 oktober!

22 juni 2023 - Zomer BBQ TestCoders Noord

Onlangs hebben we met ons TestCoders Noord team de jaarlijkse zomerBBQ gehouden 🍖 . Samen met de partners en kinderen. Een mooie traditie wat ieder jaar terug komt, net als o.a. ons kerstdiner en een weekendje weg.

Binnenkort is het weer hoog tijd voor onze Google-dag (innovatiedag) en in september gaan we een weekend weg naar de Ardennen. Zin in! 🌳

20 april 2023 - Op pad met de DAFjes

Met ons team van Noord zijn we op boevenjacht gegaan. In 2 teams gingen we met Daf 33’tjes op pad om onderweg puzzels op te lossen. Uiteindelijk gaven de oplossingen van de puzzels de nodige tips om de boef te vinden. Een flinke portie logica kwam daar bij kijken, maar dat zijn we bij TestCoders wel gewend!

Daarna hebben we natuurlijk de dag goed afgesloten met een heerlijk diner.

16 november 2022 - Meetup Duurzame ICT

Omdat duurzaamheid voor ons een belangrijk thema is, hebben we 2 experts op het gebied van Duurzame ICT uitgenodigd om een meetup te verzorgen. Het werd een avond vol informatie, interactie en inspiratie. De bevlogen sprekers Bernard van Gastel en Tom Kennes vertelden over het energieverbruik van je wifi, de bijdrage van datacenters, verschillen tussen programmeertalen en de impact van keuzes in je code of architectuur, de tooling die beschikbaar is om te meten en nog veel meer. Voor ieder van de ruim 30 bezoekers hebben we bovendien een boom geplant via Trees for All.

8 november 2022 - Opening nieuwe kantoor Groningen

Met veel trots hebben we de opening van ons mooie kantoor in de Mediacentrale in Groningen gevierd. Dit is de locatie waar we samenkomen voor onze innovatiedagen, meetings en kennissessies. Ter gelegenheid van de opening gaf TestCoder Arvid Slump aan de ruim 30 aanwezigen een presentatie over het inrichten van geautomatiseerd testen en sloten we af met een gezellige borrel.

21 oktober 2022 - borrel in de Blâuwe Oap

Eindelijk was het zover! op vrijdag 21 oktober vond de langverwachte TestCoders borrel plaats in de Blâuwe Oap, het café van Robbert Martens (test automation engineer bij TestCoders). Op loopafstand van ons kantoor in de Werkspoorkathedraal waar we daarna hebben overnacht. En ja, het was erg gezellig!

1 juli 2022 - Michel Hartog nieuwe directeur TestCoders Noord

Op 1 juli is Michel Hartog (1989) gestart als nieuwe directeur van TestCoders Noord. Na een studie Commerciële Economie is hij de IT ingegaan. Gestart als test automation engineer, vervolgens overgestapt naar een sales rol en doorgegroeid naar de rol van key account manager voor o.a. Gasunie. En nu dus als directeur/ondernemer verantwoordelijk voor onze vestiging in Noord. We zijn superblij met deze geboren Assenaar, die tegenwoordig in Groningen woont! Meer over hem weten? Kijk dan hier.

16 juni 2022 - TestCoders bezoekt NoorderTest

Alay, Wouter, Arvid, Corine en Martijn (die bovenstaande foto nam) bezochten op 16 juni het NoorderTest event in Groningen. Naast complimenten voor onze mooie polo’s was er ook veel interesse in de presentatie van Wouter over CodeScene. Je leest er hier meer over.

8 juni 2022 - Kick-off werkgroep Duurzaamheid

We zijn gestart met een initiatief rondom Duurzaamheid, waarbij we willen aandacht schenken aan het verbeteren van: het welzijn van onze collega’s, de zorg voor onze planeet en onze bijdrage aan de maatschappij. Op 8 juni was de kick-off van een werkgroep enthousiaste TestCoders die hierin het voortouw nemen.

1 juni 2022 - Citytrip Lissabon bij 5 jaar TestCoders!

TestCoders bestaat 5 jaar! Om dat te vieren zijn we met 27 personen (TestCoders en partners) naar Lissabon gevlogen en hebben we daar met speedboats gevaren, een jeep tour ten zuiden van de stad gedaan en een fietstocht langs de boulevard gemaakt.

Voor en na de activiteiten hebben we heerlijk gegeten en gedronken, in groepjes door de binnenstad gewandeld en het uitgaansleven verkend. Maar bovenal hebben we genoten van elkaar, wat een bijzondere club fijne mensen!

24 februari 2022 - Eerste Googledag TestCoders Noord

Tijdens een Googledag ga je zelf aan de slag met een zelfgekozen innovatief onderwerp. De eerste Googledag voor TestCoders Noord vond plaats op 24 februari in City Hotel de Jonge in  Assen. Met daarna een Escape Room en een lekker diner in restaurant Liff.

15 december 2021 - het Kerstgevoel van TestCoders

Kerst 2021 hebben we gevierd met een Kerstquiz op kantoor, een ‘Kerstdiner in eigen huis’, cadeautjes door de baas thuisbezorgd en een donatie aan Trees for All waarmee we 400 bomen hebben geplant. Fijne feestdagen!

11 november 2021 - 13e online kennissessie 2021

De 13e online kennissessie van 2021 was van Marcel Blijleven over ‘Conventional commits, automated changelogs and versioning’. Een mooi voorbeeld van het ‘Automatiseer alles’ principe van onze visie.

7 oktober 2021 - eerste meetup op locatie Noord

Eerste offline TestCoders Noord meetup in Leeuwarden. Met Dylan de Jong van Microsoft  over o.a. Azure Cloud, Azure DevOps, Github en hoe Microsoft zelf software ontwikkelt.

22 mei 2021 - MTB uitje Midden

Na allerlei online ‘uitjes’ was het erg tof om elkaar weer eens in het echt te zien en samen door de bossen en de modder in Otterlo te crossen. Na afloop hebben we de reserves weer aangevuld met bier en hamburgers.

1 april en 1 mei 2021 - Eerste 2 collega's TestCoders Noord gestart

Met Corine en Arvid hebben we de eerste 2 medewerkers van TestCoders Noord aan boord! Zoals gebruikelijk zijn we voor het feestelijke tekenmoment bij hen thuis langs gegaan.

4 maart 2021 - Online wijnproeverij

Het was hard werken tijdens de online wijnproeverij. 4 flessen heerlijke wijn, geflankeerd door lekkere hapjes en met voorzien van toelichting door de kenners van Tapavino.

5 februari 2021 - Start online kennissessies

Om in deze tijden van thuiswerken toch het contact te onderhouden én tegelijkertijd kennis met elkaar te delen, zijn we met de 3 test automation bedrijven TestCoders, deTesters en ons nieuwe label TechChamps gestart met 2-wekelijkse online kennissessies.

27 januari 2021 - Start TestCoders Noord

Na een gedegen voorbereiding zijn we vandaag officieel van start gegaan met TestCoders Noord! Jan Hendrik de Bruin wordt de nieuwe directeur en samen met Martijn gaat hij de komende jaren een mooie en succesvolle club in het Noorden opbouwen.

12 december 2020 - Kerstdiner in eigen huis

Niet bij elkaar, maar toch gezellig en heerlijk gegeten! Vanwege Covid-19 zaten we dit jaar niet bij elkaar aan tafel, maar kon iedereen voor €100 aan eten thuis laten bezorgen en daarmee de locale horeca ondersteunen.

10 december 2020 - Donatie Voedselbank

We gaan dit jaar niet langs onze klanten met een flesje bubbels als relatiegeschenk. In plaats daarvan hebben we besloten om een auto vol met houdbare levensmiddelen te doneren aan de plaatselijke voedselbank.

25 november en 3 december 2020: Front End / Node.js training

Omdat we behalve goede testers vooral ook steeds betere coders willen worden, hebben we dit jaar samen met deTesters een Front End / Node.js training georganiseerd. 2 dagen vanuit huis aan de slag onder leiding van een docent van Codezilla.

22 augustus 2020 - 3e TestCoders BBQ

Bij onze jaarlijkse BBQ zijn ook partners en kinderen van harte welkom. De komende jaren wordt het steeds gezelliger, want een flink aantal TestCoders hebben het afgelopen jaar een kind gekregen of verwachten het komend jaar gezinsuitbreiding.

16 en 23 juli 2020 - Training 'writing clean & testable code'

In een door Corona geteisterd jaar hebben we gelukkig toch nog een paar mooie trainingen op locatie kunnen organiseren. De eerste was de training ‘writing clean & testable code’, verzorgd door onze buren van OpenValue. Werken aan onze coding skills: een mooi voorbeeld van Next Level Test Automation!

16 maart 2020 - Thuiswerken door Corona lockdown

Nadat de eerste lockdown was afgekondigd, zijn we allemaal vanuit huis gaan werken. Gelukkig is dat goed mogelijk met ons werk. Waar nodig hebben we medewerkers voorzien van een monitor of een goede bureaustoel.

16 t/m 19 januari 2020 - TestCoders gaan (naar Ger)los

Nog onwetend dat dit voorlopig de laatste keer zou zijn, zijn we met een paar van onze zusterbedrijven uit de Werkspoorkathedraal op wintersport gegaan, dit keer naar Gerlos in Oostenrijk.

13 t/m 15 december 2019 - TestCoders weekend in Thorn

En weer is een nieuwe traditie geboren: met alle TestCoders en partners een weekend weg. De eerste keer zijn we in Thorn, waar we verblijven in het prachtige Huys Broeckmeulen. Met een bezoek aan een escape room+bowlingbaan, een heerlijk Kerstdiner en elkaars gezelschap was het een zeer gezellig weekend.

1 oktober 2019 - Start Marytha

Op 1 oktober 2019 start Marytha Vos als office manager voor TestCoders. We zijn inmiddels gegroeid naar 13 man, dus de ondersteuning van Marytha komt als geroepen. Wat een aanwinst!

28 september 2019 - Boogschieten en quadrijden

Quality time tijdens een nieuw uitje! Bij Fundustry in Gouda hebben we eerst in 2 teams een potje archery tag (collega’s proberen te raken met (stompe) pijl en boog), om daarna met quads door de modder te crossen.

15 t/m 22 april 2019 - TestCoders go Tokyo!

Het hoogtepunt van het jaar! We zijn met 10 collega’s van TestCoders een week naar Tokio geweest voor een bezoek aan SeleniumConf. De conferentie zelf duurde 2 dagen, de rest van de tijd zijn we met de metro door deze bijzondere stad gereisd, hebben we heerlijk gegeten, tot diep in de nacht biertjes gedronken op ons dakterras en véél mooie herinneringen opgedaan.

16 t/m 19 januari 2019 - Skiën in Saalbach

De start van een traditie: ieder jaar gaan we in januari met een groep TestCoders naar Oostenrijk om te skiën en vooral veel lol te hebben.

7 januari 2019 - De TestCoders casus

‘Wie we zijn is wat we doen’, kun je elders op deze website lezen. We zijn geen praatjesmakers, maar laten graag zien wat we kunnen. Om die reden hebben we zelf een casus gemaakt voor sollicitanten. Zij worden gevraagd om een Proof of Concept Test Automation op te zetten voor een eenvoudige applicatie die we hebben gemaakt. Met gepaste trots hebben we die casus begin 2019 in gebruik genomen.

20 december 2018 - Kerstdiner

Tijdens het eerste Kerstdiner in restaurant Slangevegt keken we terug op een prachtig 2018. Met heerlijk eten, passende wijn en cadeautjes voor alle collega’s. We namen in stijl (met natuurlijk een quiz) afscheid van Huub, die TestCoders heeft opgericht en samen met Martijn heeft gebracht waar we nu staan.

22 november 2018 - Googledag met workshop AI/ML

We hebben 3 keer per jaar een Googledag (dat is immers je beste vriend), waarbij ieder vrij is om die dag te besteden aan een inhoudelijk onderwerp naar keuze. Dit keer hadden we in de ochtend een gast van onze vrienden van Dataworkz. Arie van Twigt gaf ons een presentatie over AI en Machine Learning. Maar uiteindelijk gaat het natuurlijk vooral om de broodjes kroket tijdens de lunch…

6 november 2018 – Thuis contract tekenen

Als symbool van onze persoonlijke aanpak ontstond het idee om de arbeidsovereenkomst voortaan thuis bij de nieuwe collega te gaan ondertekenen. Yuri Verweij was de eerste, kijk ‘m shinen!

1 juli 2018 - BBQ bij 1 jaar TestCoders

Ieder jaar rond onze verjaardag organiseren we een gezellige BBQ voor TestCoders, partners en kinderen. Tijdens de eerste editie hadden we prachtig weer waar de uitgedeelde chillbags goed van pas kwamen.

24 mei 2018 - Eerste MeetUp

Samen met zusterbedrijf deTesters organiseren we 6 keer per jaar een meetup in ons prachtige pand in de Werkspoorkathedraal. Bart was de eerste TestCoder die een presentatie gaf tijdens zo’n meetup, over het testen van smart contracts.

5 januari 2018 - Kookworkshop

Op 1 januari startte Martijn als directeur (a.k.a. testbaas) . We waren inmiddels gegroeid naar een team van 6 man, dus hoog tijd om elkaar wat beter te leren kennen tijdens een workshop Italiaans koken met alle TestCoders en partners.

1 juni 2017 - Start TestCoders

De inschrijving bij KVK was al gepasseerd, maar je bestaat pas echt als iemand het aandurft om als eerste de overstap te maken. Daniel Sander had dat vertrouwen en mocht zich de allereerste TestCoder noemen.