GOED BEZIG ZIJN…

…is waar we voor gaan bij TestCoders. Dat doen we dagelijks in onze opdrachten voor onze klanten, waar we met (test)automatisering versneld waardevolle software ontwikkelen en opleveren.

Maar we willen ook op andere vlakken goed bezig zijn. Wat anderen duurzaamheid, MVO of ESG noemen, heet bij ons aandacht voor mens, milieu en maatschappij. Binnen ons bedrijf zorgen we goed voor elkaar, willen we onze impact op de planeet zo laag mogelijk houden en leveren we een positieve bijdrage aan onze maatschappij.

Als je ons een beetje kent, weet je dat we daar geen ‘beleid’ of ‘KPI’s’ aan willen verbinden. Dat past niet bij onze informele cultuur. We pretenderen ook niet het allergroenste jongetje van de klas te zijn. Waar het ons om gaat, is dat we onze verantwoordelijkheid nemen en ons willen blijven verbeteren. Bij alles wat we doen kijken we naar de impact op mens, milieu en maatschappij en maken we vervolgens een bewuste (bij voorkeur duurzame) keuze. We stimuleren dit zoveel mogelijk zonder dingen te gaan verplichten of verbieden. Goed bezig zijn wordt daardoor alleen maar leuker!

Mens

Werk vult een belangrijk deel van je leven, dus het is fijn als onze collega’s zich gelukkig voelen in dat werk. Autonomie is daarbij heel belangrijk. TestCoders kiezen hun eigen opdracht en zijn de baas over het opleidingsbudget. Wil je naar een conferentie in het buitenland? Dan regelen wij dat voor je. Trainingen doen we overdag en tijdens de drie innovatiedagen per jaar bepaalt iedereen zelf wat hij of zij gaat doen. We doen ook veel leuke dingen met elkaar. Ieder jaar gaan we (met de trein) op wintersport. We sturen collega’s en hun partners een verjaardagscadeau en diezelfde partners nodigen we ook uit voor het jaarlijkse weekend weg en het kerstdiner.

Milieu

We werken voor een groot aantal klanten en streven ernaar om de reistijd zo laag mogelijk te houden. We bieden onze TestCoders een financiële stimulans om te kiezen voor reizen per elektrische auto (goed) of OV (beter). Op ons kantoor gebruiken we 100% groene stroom. Bij onze bijeenkomsten kiezen we (niet altijd, maar wel regelmatig) voor biologische en/of vegetarische catering en we letten er scherp op geen voedsel te verspillen. Ieder jaar berekenen we onze CO2-uitstoot en compenseren deze door bomen te planten via de geweldige stichting Trees For All.

Maatschappij

We hebben de luxe dat we kunnen kiezen uit veel verschillende opdrachtgevers, daarbij zitten veel klanten voor wie duurzaamheid ook belangrijk is. We doneren ieder jaar geld aan een goed doel, bijvoorbeeld de Voedselbank of Hulp aan Oekraïne. Nieuw is dat iedere TestCoder één werkdag per jaar mag besteden aan (zelf te kiezen) vrijwilligerswerk. Gezamenlijk gaan we vanaf 2023 meedoen aan een vrijwilligersproject van NLdoet. En hebben we een laptop over? Dan doneren we die aan Stichting Utrechtse Uitdaging.